14-12-08

736. Duo van plakjes ham en meloen. (amuses bouches)

 

verrines

Benodigdheden:

  • 1 meloen
  • 150 gr ham
  • 3 el balsamicoazijn
  • 3 el porto
  • peper
  • basilicum

Werkwijze:

  1. Snij het vruchtvlees van de meloen in kleine blokjes.
  2. Meng de meloen, de ham, balsamicoazijn, de porto en peper
  3. Plaats 1 uur in de koelkast en garneer daarna uw glaasjes af met fijngesnipperde basilicum

top100-wit1

735. Zalmsalade met granny smith appel (amuses bouches)

 

amuse bouche

Benodigdheden:

  • 150 gr zalmhaasje
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl olijfolie
  • 1 zure appel
  • versgemalen peper
  • fijngeknipte bieslook

Werkwijze:

  1. Snij de zalm en de appel in kleine stukjes en giet het citroensap erover.
  2. Bestrooi rijkelijk met peper en meng het geheel goed.Even in de koelkast.
  3. Opdienen met fijngensneden bieslook en opnieuw mengen.
  4. Verdelen over de glaasjes en koel opdienen.

top100-wit1

30-09-08

678. Oesters met vinaigrette.

oesters met vinaigrette

Benodigdheden:

  • 6 oesters
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el rode wijnazijn
  • 1 lente-uitjes
  • 1/2 sjalotje
  • 2 blaadjes munt
  • 2 blaadjes koriander
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Snipper het lente-uitje en de sjalot. Hak de munt en de koriander fijn.
    Meng alle ingrediënten tot een frisse vinaigrette en breng op smaak met peper en zout.
  2. Open de oesters met een oestermes en doe er een lepeltje vinaigrette op.

rank_image-4

top100-wit1

top100cookingsite

28-09-08

677. Filogebak met krab en garnaaltjes.

filodeeggebakjes met krav

 

Benodigdheden:

  • olie
  • 4 vellen filodeeg
  • 350 gr krabvlees in blik
  • 1 el citroensap
  • 1,5 el mayonaise
  • 2 el grofgehakte koriander
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 2 platen voor 12 minimuffins licht in met olie.
  2. Bestrijk een vel filodeeg met olie en leg er een tweede vel op.
  3. Vouw in tweeën, bestrijk nogmaals met olie en snij er cirkels van 6,5 cm diameter uit. Herhaal met de twee overige vellen filodeeg.
  4. Duw de deegcirkels in de muffinvormpjes en bak 5 min. in de oven tot de deeg goudbruin en krokant is.
  5. Laat intussen het krabvlees uitlekken en meng met het citroensap, de mayonaise en koriander.
  6. Breng op smaak en verdeel over de warme deegbakjes.
  7. Werk af met een plukje koriander.

rank_image-4

 

top100-wit1

top100cookingsite

15-12-06

460. Met krab gevulde paddestoelen

champignons3

Benodigdheden:

* 1 sjalot, gepeld en versnipperd
* 4 el olijfolie
* 12 parijse champignons
* 100 gr krabvlees
* sap van 1 citroen
* 1 doos saffraandraadjes
* 1 teentje knoflook, geperst
* peper en zout

Werkwijze:

1. Fruit de sjalot 2 min. in de olijfolie. Haal de pan van het vuur.
2. Verwijder voorzichtig de stelen van de paddestoelen en hak ze fijn
3. Voeg ze bij de sjalotten en roer er het krabvlees, het limoensap en de saffraan door
4. Breng de vulling op smaak met knoflook, peper en zout
5. Zet de schotel 6 min in een voorwarmde oven van 170°C
6. Dien heet op.

01-12-06

456. Zalmrolletje.

amuses bouches

Benodigdheden voor 10 pers:* 150 gr kwark
* 1 el gehakte citroenmelisse
* 2 el notenlikeur
* zout
* 1 snuifje cayennepeper
* 20 plakjes gerookte zalm
* 1 honin- of netmeloen
* 10 blaadjes citroenmelisse

Werkwijze:
1. De pijnpitten in een pan lichtbruin van kleur roosteren en af laten koelen
2. De kwark in een schaal met de citroenmelisse, de likeur, zout en cayennepeper door elkaar roeren en 4/5 deel van de pijnpitten toevoegen.
3. De plakjes zalm met de kwark vullen en oprollen. De meloen halveren, pitten verwijderen, en het vruchtvlees in plakjes snijden.
4. De plakjes meloen en de zalmrolletjes over 10 bordjes verdelen en met de rest van de pijnpitten en de blaadjes citroenmelisse garneren.

21-11-06

452. Zeetongrolletjes op een plak komkommer.

amuses bouches

Benodigdheden voor 10 stuks:

* 120 gr zalmfilet
* zout
* peper uit de molen
* 80 ml ongeklopte slagroom
* 1 tl pernod
* 4 zeetongfilets
* 1 el olie
* aluminiumfolie
* 1 l groentbouillon
* 4 sneetjes sesambrood
* 50 gr mayonaise
* 1/4 komkommer
* 30 gr kaviaar
* 10 kervelblaadjes

Werkwijze:

1. De zalmfilet goed koelen, dan in stukjes uit elkaar plukken, met zout en peper kruiden en in de pixer pureren.
2. Beetje voor beetje de slagroom toevoegen en mixen. Dan de pernod toevoegen en mixen.
3. De zeetongfilets een beetje plat kloppen en met het vel naar boven op een stuk met olie ingevet aluminiumfolie dicht tegen elkaar leggen. Met een beetje zout en peper bestrooien.
4. De filets met de zalmmousse bestrijke en oprollen, de uiteinden goed dicht draaien. Deze rol ca. 20 min. in de groentebouillon pocheren.
5. De rol eruit nemen, af laten koelen en in de koelkast leggen.
6. Uit sneetjes brood rondjes steken en die met een deel van de mayonaise bestrijken. Op elk rondje een plak komkommer leggen en die met wat mayonaise bestrijken.
7. De afgekoelde zeetongrol in plakken snijden en over de rondjes verdelen. Met kaviaar en kervelblaadjes garneren.