18-08-05

2. Pommes lyonnaise

Gebakken aardappelen met uien.
Voor 4 personen.
Bereidingstijd: circa 40 min.
  • 1 kg aardappelen
  • 250 gr uien, in dunne plakjes
  • 50 gr boter
  • 3 eetlepels olie
  • zout en peper

Schil de aardappelen en snijd ze in niet te kleine blokjes. Was ze, droog ze niet af en doe ze met de helft van de olie en de boter in de pan. Zet op halfhoog vuur en dek af met een deksel. Laat zo 15 min. bakken, of eigenlijk smoren. Draai de blokjes tussentijds een keer om. Doe dan de uien in de pan, strooi zout over de aardappels en uien en doe het deksel er weer op. Waarschijnlijk moet nu het vuur ietsje lager. Smoor nog 20 á 30 min. Haal dan het deksel weg en laat het geheel bloot nog wat meer kleur krijgen.

23:58 Gepost door Mamamia in Groenten | Permalink | Commentaren (0) | Tags: aardappelen, ui, boter, olijfolie, peper en zout |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.