19-08-05

4. Penne met tomaten-roomsaus.

Voorbereidingstijd : 25 min.
Kooktijd : 20 min.
Voor 6 personen.
 
****
 
Benodigdheden:

  • 2 plakken spek (naar keuze)
  • 4 grote, rijpe tomaten
  • 500 gr penne
  • 1 el olijfolie
  • 2 lent-uitjes, fijngesneden
  • 2 el fijngesneden verse basilicum
  • 3,5 dl slagroom

****

 

  1. Snijd de zwoerd van het spek en snijd het spek in kleine stukjes. Kruis de tomaten met een scherp mes in. Leg ze 1-2 min. in kokend water. Dompel ze vervolgens onder in koud water en trek het vel eraf.
  2. Snijd de tomaten doormidden en lepel de zaadjes eruit. Hak het vruchtvlees fijn.
  3. Kook de pasta in een grote pan kokend water met zout al dente. Giet hem af en houd hem warm.
  4. Verhit  terwijl de pasta kookt de olie in een pan. Bak het spek met de lente-uitjes 5 min. op matig vuur. Voeg basilicum, slagroom en zout en peper toe en laat de saus 5 min. pruttelen. Voeg de tomaten toe en warm de saus goed door. Serveer de pasta met de saus erover.
  5. Naar hartelust kan u ook parmesaankaas gebruiken.

Commentaren

Eerste keer dat ik hier kom... maar zeker niet de laatste keer!!! k wens je héél véél succes met je blogje!
Tof die recepten..:o)
Groetjes

Gepost door: Lizy | 19-08-05

Reageren op dit commentaar

**** Bedankt voor je leuke reactie! Jouw blog is ook om te stelen, een kers op de taart. Fijne avond.

Gepost door: mamamia | 19-08-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.