19-08-05

5. Ossobucco alla Milanese

Gestoofde kalfsschenkel
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur
Benodigdheden

  • 4 dikke schijven kalfsschenkel
  • 1 el bloem
  • 50 gr boter
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 2 dl kalfsfond
  • zout en peper

Voor de gremolata:

  • 1 citroen
  • handvol bladpeterselie
  • 1/2 teentje knoflook

Bereidingswijze:

Haal de ossobucco door de bloem en bruin ze in de boter. Giet de wijn in de pan, voeg zout en peper toe en laat zacht garen, met deksel schuin op de pan. Doe er af en toe fond bij als er minder vocht in de pan is. Draai het vlees af en toe om. Het garen duurt 1 à 1,5 uur.

 

Maak de gremolata: borstel de citroen goed schoon onder de kraan. Droog hem af en schil ongeveer de helft héél dun, liefst zonder dat er wit meekomt. Hak de schil met de peterselie en knoflook ragfijn. Voeg de gremlata de laatste 5 min. bij de saus.

 

Kan geserveerd worden met rijst.

Commentaren

Waar zijn de aromaten in dit recept ? Geen ui, selder, wortel en laurier. De gremolata bij de saus ?
Strooi je die dan niet op de schenkel bij het serveren?

Gepost door: Chris | 15-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.