19-08-05

6. Courgettesoep met basilicum

Pel de courgettes en snijd ze in blokjes, hak de sjalotten en de look fijn, ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Fruit de groenten in de olijfolie, leng aan met 1 L water en breng aan de kook met het bouillonblokje. Na een twintigtal minuten, de soep mixen en de room, peper en zout toevoegen. Net voor het opdienen, het fijngesneden basilicum toevoegen.Ideetjes meer: Als u de soep te dun vindt, kan u voor het mixen wat broodkruim toevoegen. Bewaar wat kleine basilicumblaadjes voor de versiering. Geef er geraspte parmezaan en in olie gebakken broodkorstjes bij. Ingrediënten voor 4 personen basilicum blaadje(s) tomaat (-aten) 500 gram gevogeltebouillon 1 blokje(s) courgette(s) 1 kg slagroom 10 cl teentje(s) van look 1 sjalot(ten) 2 olijfolie 2 soeplepel(s) peper en zout

Commentaren

1 kg slagroom ??? wil je mij rollen ????

Gepost door: vanhoonacker | 07-09-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.