19-08-05

7. Wijnen voor bij de mediterrane keuken!

Een "salade Niçoise" met een Côtes de Provence, een Griekse mezze met een Notios, een couscous met een Marokkaanse Domaine Delorme of een lamsschouder in de oven met een Portugese Alabastro: het is de mediterrane keuken op zijn best. Look en olijven zijn altijd van de partij. Andere verrukkelijke combinaties zijn Italiaanse pasta met Chianti of Montepulciano, gratins van courgettes en aubergines met merlot of shiraz uit Australië, of Spaanse wijn van Somontano, lamskoteletten en gegrilde tomaten met een Bandol uit Provence of een cabernet sauvignon uit Zuid-Afrika. De vele mediterrane geitenkazen harmoniëren mooi met een Spaanse Rueda, een Israëlische witte sauvignon, of zelfs met een chardonnay uit Nieuw-Zeeland. En een frisse vruchten-salade of een amandelgebak smaakt zoveel beter met een muscat uit Valence, Samos of Lunel. Chianti Ruffino 2002 D.O.C.G. - Italië: 6,28 euro Undurraga 2003 Druivensoort merlot - Chili: 5,48 euro

22:27 Gepost door Mamamia in Coctails. | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijntips |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.