03-09-05

17. Top 5 rode wijnen!

TOP 5 RODE wijnen
Santa Rita Reserva Cabernet 2002€ 7,3585,00 %
Maipo Valley - Cabernet SauvignonCarrefour / GB
Zuiver getypeerde cabernetneus met grafiet en potloodslijpsel in de neus. Een krachtige aanzet vol rijp bessenfruit. Jeugd en sappigheid troef zonder een spoortje van houtmisbruik. Een van de eerste tekenen dat Chili zijn heil hogerop in de Maipo-vallei durft te zoeken, waar de cabernet langer moet rijpen en meer frisheid biedt. Best decanteren.
 
Quinta de Esteveira Reserva bio 2001€ 7,1684,25 %
Douro - Touriga franca-tempranillo-tinta barrocaColruyt collishop
Op artisanale manier tot most getrapt (verzacht de tannine), leveren de lokale Touriga Franca, Tinta Roriz (of tempranillo) en Tinta Barroca hier een mooie, dik geconcentreerde wijn af. Pakken bessenfruit hebben na 4 jaar nog niets van hun jeugdige kracht verloren. Dit is edel sap met evenwicht en zuiverheid ook al werd de wijn gefilterd noch geklaard. Ook beschikbaar bij Bio Planet.
 
Norfolk Rise Shiraz 2002€ 6,6984,00 %
South Australia - ShirazDelhaize
Leuke wijn van de Antwerpse Kreglinger groep. Neus en aanzet zijn stevig in de eucalyptus gedoopt, maar dat kan de pret niet bederven. Het palet ademt braambessen en bosfruit dat het een lieve lust is. En hoe meer de wijn ademt hoe beter het wordt. En dit alles zonder jam-gehalte, maar integendeel met frisheid en pit in de afdronk.
 
Castilla de Enguera Crianza 2001€ 5,9081,75 %
Valencia - Monastrell-dominantO'Cool
Deze crianza bevat vooral monastrell, in de Midi bekend als mourvèdre. Wanneer er goed gesnoeid wordt, kan de druif iets lekkers opleveren, zoals deze Enguera: goede concentratie en prettige textuur in de mond, lichtjes gestoofd fruit dat in evenwicht is met de zuren. En omdat we in Spanje zijn, komt daarover nog een sausje van gegrild hout.
 
M. Chapoutier Australia Cabernet 2004€ 3,9581,00 %
South Australia - Cabernet-sauvignonColruyt
Chapoutier, van de bekende Hermitage, kocht 60 ha. in Australië om rode wijn te maken op een ogenblik dat daar al teveel rode wijn was. Zo kon een Europese distributeur de hand leggen op een voordelige partij wijn met een intense neus van kers, sappig en vetjes in de mond, en een lange, zachte finale die wat pittiger kon. Koopje.


22:19 Gepost door Mamamia in Aperitief hapjes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rode wijnen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.