08-10-05

Hygiënische tips bij het bereiden van voedsel!

Bij het bereiden van voedsel moet rekening worden gehouden met de aanwezigheid en risico’s van bacteriën. De volgende voorzorgsmaatregelen verkleinen het risico van een voedselinfectie of -vergiftiging:


Zorg voor schone handen

Was regelmatig de handen met water en zeep en droog ze goed af met een schone handdoek.


Voorkom kruisbesmetting

Houd vuile en rauwe producten apart van schone en bereide voedingsmiddelen. Vermijd dat bacteriën van rauwe op bereide producten wordt overgebracht, bijvoorbeeld via de snijplank en ander keukengerei.


Houd alles schoon en droog

Verschoon regelmatig hand- en theedoeken. Vaatdoekjes kunnen het beste elke dag verschoond worden.


Goed koelen

Voorkom voedselbederf zoveel mogelijk door goed te koelen en producten kort te bewaren.


Door en door verhitten

Door en door verhitten en garen verkleint de kans op ziekteverwekkers in het eten.


Volg de adviezen op de verpakking

Volg de bereidings- en bewaaradviezen op levensmiddelen en let op de houdbaarheidsdatum.


23:39 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.