09-10-05

Krokant gebakken parelhoen op een bedje van spinazie en peren.

Ingrediënten:

- 1 doosje gehakte spinazie van Iglo (450 gr)
- 3 parelhoenen
- 3 durondeau peren
- 1 dl cognac
- 2 dl room
- nootmuskaat
- een beetje suiker
- 6 jonge aardappelen
- provençaalse kruiden
- 4 dl bruine gevogeltefond

Bereiding:
  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine stukjes. Bak ze aan in Solo en deglaceer met de cognac.

  2. Voeg de room, peper, zout, nootmuskaat en het beetje suiker toe en laat de peren nog wat garen.

  3. Warm de gehakte spinazie op in de microgolfoven en kruid naar smaak.

  4. Kruid de parelhoenen en versnij de parelhoenen en gebruik de karkassen om de fond een betere smaak te geven.

  5. Was de aardappels en snij in schijven. Laat de gesneden aardappels in de olie garen in de oven en kruid met zout en provençaalse kruiden.
Afwerking:
  • Serveer de spinazie op het midden van het bord.

  • Schik de peren op de spinazie met wat roomsaus.

  • Leg de parelhoen en 3 schijven aardappelen op de spinazie en overgiet met de fond.


17:12 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.