19-10-05

Italiaanse macaronieschotel.

Ingrediënten:

voor de gehaktballetjes, 1 boterham, 250 g gehakt, 1 ei, zout, peper, paprikapoeder

voor de schotel, 1 ui, 3 eetl. olie, 2 paprika's, 250 g ontvelde tomaten, 1¼ l vleesbouillon, 150 g ellenboogmacaroni, zout, peper

Bereiding:

De boterham in koud water weken, goed uitknijpen, en met het gehakt, en het ei mengen, op smaak brengen met zout, peper, en paprikapoeder. Van dit mengsel kleine balletjes maken, ± 2 cm. groot. De ui pellen, snipperen, in de hete olie de ui fruiten. De paprika's halveren, stelen, zaden en zaadlijsten verwijderen, de paprika's wassen en in reepjes snijden. De ontvelde tomaten in stukjes snijden, beide ingredieënten bij de ui doen, mee laten stoven. Van 1,½ bouillonblokje met 1¼ l water een vleesbouillon maken,  koud water met de bouillonblokjes aan de kook brengen en 15 min. laten koken. Het mengsel van gefruite ui, de paprika, en de tomaten in de bouillon doen, aan de kook brengen. De ellenboogmacaroni en de gehaktballetjes toevoegen, in 8 á 10 min. gaar laten worden, met zout, en peper op smaak brengen. Lekker met stokbrood.


13:12 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

goed eten en dan zingen we samen, want daar past maar één liedje bij:
Ik ben vandaag zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Ik was wel vaker vrolijk
Heel vrolijk, heel vrolijk
Maar zo behoorlijk vrolijk
Was ik tot nu toe nooit

Soms ben ik ongelukkig
Ontzettend ongelukkig
Soms ben ik ongelukkig
Dan sterf ik van verdriet

Soms ben ik wat neurotisch
Psychotisch en chaotisch
Labiel en neogotisch
Maar vandaag dus niet

Vandaag ben ik zo vrolijk
Zo vrolijk, zo vrolijk
Ik ben behoorlijk vrolijk
Zo vrolijk was ik nooit

Gepost door: hermanneke | 19-10-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.