20-10-05

Seranoham met granaatappelsalade.

Ingrediënten

1 sinaasappel
1 eetl. limoensap
3 eetl. olijfolie extra vierge
1 granaatappel, gehalveerd
200 gr serranoham
50 fr (frisee)sla

Bereidingswijze

Voorbereiden:
Sinaasappel dik schillen, partjes tussen vliezen uitsnijden en sap in kommetje opvangen. Limoensap en olie tot dressing kloppen, met een mespuntje suiker, zout en peper op smaak brengen. Pitjes uit granaatappel lepelen.
Bereiden:
Serranoham over vier bordjes verdelen en uitspreiden. In midden sla scheppen. Dressing erover sprenkelen. Sinaasappelpartjes en granaatappelpitjes eromheen leggen.

Opmerking

Ik heb dit voorgerecht zelf gebruikt met kerst 2004 en het was een groot succes!
De intense smaak en structuur maken de Spaanse bergham, jambon serrano, bij uitstek geschikt om een verfijnd voorgerecht mee te maken.

21:24 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.