23-10-05

Franse pompoentaart.

Benodigdheden:
200gr pompoen
100gr bloem
0,5l melk
60gr boter
60gr suiker
6 eieren
1 eetlepel rum
400gr briseerdeeg.

Benodigdheden voor de taartbodem:
250gr bloem
2 eierdooiers
125gr boter
5gr zout.

Maak een kuiltje in de bloem met daarin de eierdooiers, blokjes koude boter en zout. Voeg 3 à 4 eetlepels koud water toe.

Kneed het geheel snel met de vingertoppen tot samenhangend deeg. Druk met de palm van de hand het deeg uiteen tot 1cm dikte. Maak er een bal van en laat het twee uur in de koelkast rusten.

Schil de pompoen, snij deze in stukjes en kook het 20 min. Laten uitlekken. Meng de pompoen met de bloem en roer de melk erdoor. Voeg boter en suiker toe. Breng dit al roerend aan de kook. Roer van het vuur af de eieren stuk voor stuk erdoor, voeg de rum toe. Laat het afkoelen. Verwarm de oven op 180°C. Rol de deeg uit en bekleed hiermee een taartvorm van 26cm doorsnede. Vul dan de vorm met het pompoenmengsel en bak het af in 35 minuten.

19:27 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.