23-10-05

Gnocchi al quattro formaggi.

Benodigdheden

1. 60ml droge witte wijn
2. 250gr. mascarpone
3. 120gr grofgeraspte fontina
4. 40gr grofgeraspte Parmezaanse kaas
5. 60ml melk
6. 625gr gnocchi
7. 75gr verkruimelde gorgonzola

Bereiding:

1.Doe de wijn in een grote pan. Breng het mengsel zonder deksel aan de kook tot de helft van de wijn is verdampt. Zet het vuur lager, voeg er de mascarpone aan toe; roer tot er zich een glad mengsel vormt. Doe de fontina, de Parmezaanse kaas en de melk erbij. Breng al roerend aan de kook tot de kaas smelt en de saus glad is.

2.Kook intussen de gnocchi in een grote pan zonder deksel tot de pasta aan het wateroppervlak verschijnt en beetgaar is. Laat de pasta uitlekken.

3.Doe de gnocchi en de gorgonzola bij de saus. Schep alles voorzichtig door elkaar.

Tip: als u dit pastagerecht als eerste gang serveert, laat er dan geen hoofdgerecht op volgen dat net zo zwaar is.

18:47 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.