26-10-05

Pompoengnocchi met salieboter.

Benodigdheden:

1. 500gr pompoen
2. 180gr bloem
3. 50gr geraspte parmezaanse kaas
4. 1 losgeklopt ei
5. 100gr boter
6. 2 el versgehakte salie

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een bakplaat licht in met olie of boter. Snijd de pompoen in de schil in stukken en leg ze op de bakplaat. Bak de pompoen 1u.15min in de oven tot het vruchtvlees zacht is. Laat iets afkoelen. Schraap het vruchtvlees van de schil, gooi krokante en harde stukken weg. Doe het vruchtvlees in een grote kom. Zeef de bloem en de kom. Roer de helft van de parmezaanse kaas, het ei, en wat zwarte peper er goed door. Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het 2min.

2. Verdeel het deeg in 2 stukken. Rol beide portie's uit tot een lange 'worst' van 40 cm. lang. Snijd deze in 16 gelijke stukken en druk er stevig met een vork op.

3. Kook de gnocchi in porties 2 min. in een grote pan kokend water met zout, tot ze boven drijven. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.

4. Smelt voor de salieboter de boter in een steelpannetje. Neem van het vuur en roer er de salie door.

5. Verdeel de gnocchi over 4 diepe borden, schenk de salieboter erover en strooi de rest van de parmezaanse kaas over de gnocchi.

Tip.

Een harde, mooi gekleurde pompoen is geschikst voor gnocchi, pompoenen met vochtig, zoet vruchtvlees zijn niet geschikt. Gebruik droog, oranje vruchtvlees. Verwerk het deeg snel en gebruik zo weinig mogelijk bloem. Stoom de pompoen of bak hem in de oven, in plaats van hem te koken. Maal het vruchtvlees met een vork of een pureerzeef, niet in de keukenrobot.

Deze bereiding vraagt wel een beetje tijd en energie maar het is de moeite waard. Proberen maar. Smakelijk!!!

20:08 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.