28-10-05

Gegratineerde pompoen.

Benodigdheden:

1. 275gr boter
2. 1kg pompoen
3. 40gr bloem
4.1/2l melk
5. peper
6. noodmuskaat
7. 3 geklutste eieren
8. paneermeel

Werkwijze:

Fruit de kleingesneden pompen in 75gr boter. Laten bakken tot alle vocht verdampt is en de pompoenstukjes glazig zijn, dan pureren. Maak een witte saus met 50 gr boter, 40gr bloem verdund met 1/2 l melk en voeg zout, peper en noodmuskaat toe. Laat het mengsel een tiental minuten koken tot de vloeistof begint te borrelen, draai het vuur uit en voeg de geklutste eieren toe. Meng de saus door de pompoenpuree en vul hier een beboterde ovenschaal mee. Strooi er wat paneermeel over en giet wat gesmolten boter over de gratin en laat alles in een matige warme oven gratineren.

14:01 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.