29-10-05

Sint-Jakobsschelpen in groentensaus.

Sint-jakobsschelpen hebben een prachtige, waaiervormige schelp, waarmee u dit gerecht kunt garneren. Verse sint-jakobsschelpen hebben een zoete geur en een vochtige glans.

Benodigdheden:

* 2 el boter
* 1 el olijfolie
* 1 prei in plakken
* 100 gr broccoli, in kleine roosjes
* 25gr bloem
* 3dl droge witte wijn
* 3dl visbouillon
* zout en vergemalen zwarte peper
* 225gr peultjes
* 12 verse sint-jakobsschelpen
* 25gr geraspte parmezaanse kaas
* 4 takjes basilicum, gescheurd

Werkwijze:

Verwarm de boter en olie in een steelpan. Voeg de prei en broccoli toe. Laat het geheel 5 min. koken of tot het in volume geslonken is.
Roer de bloem erdoor en giet langzaam de visbouillon en wijn erbij. Breng het mengsel al roerend aan de kook.
Voeg een beetje zout en peper toe en laat de saus afgedekt 3 min. sudderen. Voeg de peultjes toe en laat het geheel nod 3 min. sudderen.
Voeg de sint-jakobsschelpen toe en laat alles zachtjes verder garen, net tegen de kook, gedurende 5 min. of tot de sint-jakobsschelpen stevig zijn.
Roer de parmezaanse kaas erdoor en breng het mengsel op smaak. Voeg de basilicum toe en serveer het gerecht meteen.

Tip:

De saus niet laten doorkoken anders worden de sint-jakobsschelpen taai.

15:42 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.