30-10-05

Konijn met honing en mostard.

Benodigheden:

* 1 konijn van 1 1/2 kg, in stukken gesneden
* 4 el mostard
* 3 el vloeibare honing
* 1/2 dl droge wijn
* 1 1/2dl room
* 1 el verse tijmblaadjes
* 25gr hoeveboter
* 1 el extra vierge olijfolie
* zout en versgemalen peper

Werkwijze:

1. Spoel de stukken konijn onder de kraan en dep ze droog met een keukendoek. Bestrooi naar smaak met zout en peper. Bestrijk de binnenkant van een ruime, ondiepe ovenschotel met de helft van de olijfolie en giet er de witte in.
2. Doe de rest van de olijfolie, de honing en de mostard in een kleine steelpan en meng goed. Zet de oven op 200°c
3. Houde 2 eetlepels van het mengsel van honing en mostard apart voor de saus. Bestrijk de stukken konijn aan alle kanten met de rest van het mengsel. Leg de stukken konijn in de ovenschotel. Bestrooi met de tijmblaadjes en leg op elk stuk een klontje boter. Zet de schotel ongeveer 50 min. in de oven, in elk geval tot het vlees gaar is. Bedruip regelmatig met de braadjus.
4. Zet de oven uit. Schik de stukken konijn op een schotel en zet in de nog warme oven. Schraap het aanbaksel in de ovenschotel los met een houten lepel en meng met de room en het mengsel van honing en mostard. Doe de saus in een steelpannetje en laat op hoog vuur 3 min. inkoken.
5. Giet de saus over de stukken konijn en dien onmiddellijk op. Geef er jonge aardappels of stokbrood bij.

Wijntips:

Een Brouilly of een rode Rully. Ook een Côtes du Rhône is een goede, en goedkopere, mogelijkheid.

18:37 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.