02-11-05

Gebakken kabeljauw met witloof en mosterd.

Benodigdheden:

* 4 stronkjes witloof
* vetstof
* 800gr kabeljauwfilet
* peper en zout
* sap van 1 citroen
* 8 el room
* 2 el graanmosterd
* 2 el honing
* 6 el vis bouillon

Werkwjze:

1. Maak het witloof schoon en snijd het in reepjes.
2. Smelt de vetstof in een ruime pan op een matig vuur en bak hierin de kabeljauwfilets op een hoog vuur aan beide kanten gaar.
3. Haal de visfilets uit de pan, bestrooi met peper en zout en houd ze afgedekt warm.
4. Doe het witloof, de mosterd en de room in de pan en laat op een matig vuurtje onder voortdurend roeren gaar worden.
5. Voeg het citroensap, de honing en de visbouillon erbij en laat nog 2 min. verder garen. Kruid met peper en zout.
6. Schik de vis op voorverwarmde borden en schik de groenten eromheen. Serveer met aardappelpuree.

18:15 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De smaak van kabeljauw gaat erg goed samen met mosterd. Guy Van Cauteren gebruikt deze combinatie ook in zijn sterrenrestaurant 't Laurierblad te Berlare. Morgenavond omstreeks 20.40u stelt hij zijn hoofdgerecht 'Kabeljauwrug met mosterd, peterseliekruim, wit bier en preistoemp' voor in 'In de keuken' op Canvas. Het recept ervan kan je nog deze week terugvinden op canvas.be/indekeuken. De begeleidende videofragmenten helpen u op weg.

Gepost door: Valerie voor Canvas | 25-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.