06-11-05

Geflambeerde scampi's.

Benodigdheden:

* 24 á 32 scampi's volgens grootte
* 3 sjalotten
* 2 blokjes visbouillon, opgelost in 1 l. water
* 2 dl droge witte wijn
* 100 gr boter
* 2 dl room
* 1 el pastis
* 5 el olijfolie
* 1 el gehakte dragon
* 1 theel paprikapoeder
* zout en versgemalen witte peper.

Werkwijze:

1. Was de scampi's en droog ze met keukenpapier. Meng zout, peper en paprikapoeder en strooi het over de scampi's. Pel de sjalotten en hak ze fijn.
2. Verhit de olijfolie in een kookpan. Laat de scampi's aan elke zijde 2 min. in bakken. Voeg de sjalotten erbij en laat nog 1 minuut sudderen. Giet de olie weg en giet de pastis erover. Hou er een vlam bij om te flamberen. Blus na 1 minuut met de witte wijn.
3. Giet de visbouillon bij de scampi's en laat twee minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en neem de scampi's uit de bouillon.Hou ze warm.
4. Zet de pan terug op het vuur en kook het vocht op hoog vuur in tot de helft. Voeg er de room en de dragon aan toe en laat nog even opwarmen op matig vuur. Voeg de scampi's weer bij en serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

10:38 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

njamnjam dat ziet er hier weeral lekker uit

Gepost door: nancy | 06-11-05

Reageren op dit commentaar

*** probeer dit maar eens uit Nancy,
het is om je duimen van af te likken!
Fijne zondag!
M & M

Gepost door: mamamia | 06-11-05

Reageren op dit commentaar

Proficiat! voor het behalen van de startpagina van de blogjes!!!!
Je hebt dat dubbel en dik verdiend!!!

Gepost door: Lizy | 08-11-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.