08-11-05

Knoflooksoep.

Benodigdheden:

* 5 knoflookteentjes
* 4 sneedjes wit brood
* 2 eieren
* 2 el olijfolie
* een bouquet garni (peterselie, thym en basilicum)
* 1 bosje peterselie
* zout, versgemalen peper.

Werkwijze:

1. Breng 11/2 l water aan de kook, voeg er de gepelde en geperste knoflookteentjes, de olijfolie, het bouquet garni en zout aan toe.
2. Laat de soep gedurende 15 min. op een zacht vuur koken om de kruiden te laten trekken. Neem de pan van het vuur.
3. Verwijder het bouquet garni. Klop de eierdooiers licht, meng ze in een kommetje met lauw water en voeg er dit al roerend bij de soep. Bestrooi met zeer fijn gehakte peterselie en peper.
4. Rooster de sneetjes bood en leg ze op de bodem van een soepbord. Schep de soep eroverheen en dien meteen op.

Smakelijk!

20:53 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.