08-11-05

Varkenslapjes met mozzarella en oregano.

Benodigdheden:

* 4 varkenslapjes van 250gr elk
* 125gr mozzarella
* 1 el gedroogde oregano
* 1 blokje vleesbouillon opgelost in 1 dl heet water
* 250gr tomaten in blik, uitgelekt
* 1 1/2 glas rode wijn
* 5 el bloem
* 2 teentjes knoflook
* 30gr boter
* 4 el olijfolie
* zout en versgemalen peper.

Werkwijze:

1. Snijd de mozzarella in flinterdunne plakjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn.
2. Leg de varkenslapjes naast elkaar in een diepe schaal. Bestrooi met peper en zout. Giet de wijn erover en laat 30 min. marineren. Zet de oven op 200°.
3. Pureer de tomaten. Verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje en voeg er de tomatenpuree aan toe. Laat ca. 5 min. op middelhoog vuur sudderen. Voeg er de knoflook aan toe en breng op smaak met peper en zout.
4. Dep de varkenslapjes droog en wentel in de bloem. Verhit de boter en olijfolie in een pan. Bak het vlees aan elke kant 1 min., op hoog vuur. Zeef de wijnmarinade en giet het over het vlees. Zet het vuur wat lager zodra de marinade kookt. Voeg er de vleesbouillon aan toe en laat het geheel 10 min. sudderen.
5. Leg het vlees op een ovenschotel en giet er 4 el. van de wijn-bouillonsaus over. Leg plakjes mozzarella over het midden van elk lapje en schep er 1 el tomatensaus bovenop. Bestrooi met de oregano en breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet de schaal in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
6. Dien onmiddellijk op en serveer met de gestoofde, in repen gesneden rode en groene paprika.

Smakelijk.

19:26 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.