09-11-05

Bouillabaise uit het noorden.

Benodigdheden/

*800gr zeevis
*20 mosselen
* 1 teentje knoflook
* 1 ui
*1 el vetstof
* 1 bouquet garni
* peper
* cayennepeper
* 5 dl kruidige court-bouillon
* 3 tomaten
* 4 scampi's
* 50 gr grijze gepelde garnalen
* 2 el fijngehakte kruiden ( peterselie, dragon, bieslook, kervel)

Werkwijze:

1. Maak de vis schoon en snijd hem in grote stukken.
2. Was de mosselen onder koud water, borstel ze grondig en verwijder de geopende exemplaren.
3. Pel de ui en hak hem fijn. Pel de knoflook. Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
4. Verhit de vetstof en laat hierin de ui glazig worden. Doe er de vis bij, parfumeer met het bouquet garni en de geperste knoflook en breng op smaak met peper en cayennepeper.
5. Overgiet met de court-bouillon en laat alles 15 min. sudderen. Doe de mosselen na 10 min. bij de bereiding.
6. Verwijder het bouquet garni en de ongeopende mosselen en doe er de tomaten, de scampi's en de garnalen bij. Laat niet opnieuw inkoken.
7. Schep de bouillabaisse in diepe borden en bestrooi met kruiden. Serveer met knoflookcroutons en geraspte magere kaas.

Smakelijk.

10:21 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.