09-11-05

Gevulde aubergines.

Benodigdheden:

* 2 grote aubergines
* 1 grote ui
* 4 tomaten
* 50 gr parmezaanse kaas
* 1 bosje basilicum
* 2 el olijfolie
* zout en versgemalen peper

Werkwijze:

1. Was de aubergines, verwijder de top en snijd ze in de lengt doormidden. Schep het binnenste eruit. Bestrooi de helften met zout en laat ze 30 min. uitlekken in een zeef. Hak de basilicum.
2. Verwarm de oven op 180°. Leg de aubergines in een ovenschotel en bedek ze met aluminiumfolie. Bak ze in 15 min. gaar.
3. Was de tomaten, halveer ze, verwijder het binnenste en snijd ze in kleine stukjes. Schil en snipper de ui en fruit 3 min. in olijfolie. Voeg de tomaten toe en wat zout enpeper en fruit vervolgens nog eens 6 min.
4. Vul de aubergines met de gefruite ui en de tomaat en strooi parmezaanse kaas erbovenop. Zet ze terug in de oven en bak nog eens 15 min.. Serveer op bordjes en garneer met basilicum.

Smakelijk.

17:28 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gevulde aubergines Niet zozeer voor de gevulde aubergines (hoewel zeer lekker), maar vooral voor de gezonde opvatting van haar blog geef ik kookjuffertje graag 5/5. Profiviat ook, zij haalt de top 50.
Misschien vindt zij http://gidsjoris.skynetblogs.be ook een beetje goed.
Gids Joris

Gepost door: Luyten Joris | 09-11-05

Reageren op dit commentaar

beetje broodkruim er bij? Ga dit vanavond maken vooral leu komdat er geen vlees in zit.
Ben niet vegetarisch maar wil niet elke dag vlees eten.
Zou een beetje broodkruim bovenop lekker zijn?

Gepost door: Roos Tonkes | 03-10-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.