10-11-05

Kip met rozemarijn, brie en zongedroogde tomaten op maïspuree

Lightgerecht

Benodigdheden:

* 30 zongedroogde tomaten, fijngehakt
* 1 el fijngehakte verse rozemarijn
* 4 enkele kippefillets
* 6O gr stevige brie, in vier gesneden
* 1 kg aardappelen in vier gesneden
* 2 teentjes knoflook, geperst
* 2 el vetvrije melk
* 2 el magere zure room
* 300 gr maïskoorels uit blik.

Werkwijze:

1. Meng de tomaten en rozemarijn in een kommetjes.
2. Maak met een scherp mesje een gleuf in een zijde van de kipfilet. Let op dat u er niet helemaal doorheen snijdt. Verdeel het tomatenmengsel en de brie over de zakjes. Sluit af met borrelprikkers.
3. Bak de kip in een licht ingevette grillpan tot ze aan beide zijden bruin is en gaar. Houd ze warm.
4. Kook of stoom de aardappelen gaar, eventueel in de magnetron. Giet ze af. Pureer de aardappelen in een grote kom met de knoflook, melk en zure room. Spatel de maïs erdoor. Serveer de kip met de puree.

Tips:

1. Als de zongedroogde tomaten te droog zijn, leg ze dan een tijdje in heet water. Laat ze uitlekken voor u ze mengt met de rozemarijn.
2. U kunt de maïs vervangen door 125 gr geslonken jonge spinazieblaadjes.

Serveertip:

Een knapperige gemengde groene salade met een scheut vinaugrette past perfect bij dit gerecht.

Smakelijk!

12:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.