10-11-05

Vijgen met kaascrème en honing.

Benodigdheden:

* 4 rijpe, verse vijgen
* 115 gr ricotta
* 4 el verse, smeerbare geitenkaas
* 1 el heldere honing
* 1/2 tl vanille-extract
* nootmuskaat.

Om af te werken:

* 4 tl lindehoning
* 4 tl stuifmeelkorrels (verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels)

Werkwijze:

1. Maak vier inkepingen in elke vijg en snij ze net niet helemaal door. Leg de vijgen op een bordje en druk ze een beetje open.
2. Meng in een schaal ricotta, geitenkaas en honing met vanille-extract en nootmuskaat. Verdeel de crème over de vijgen.
3. Werk af met lindehoning en stuifmeelkorrels.

19:24 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ik heb een vraagje over het klaarmaken van de vijg. In alle recepten die ik ben tegengekomen is het onduidelijk over het hoe en wat van de SCHIL VAN DE VIJG. IK wil binnenkort naar Griekenland waar een grote vijgenboom staat te wachten om door mij geplukt te worden. Ik weet eigenlijk niet goed hoe de vijgen goed te houden. In sommige recepten staat dat je de vijgen moet wassen, schillen en dan afdrogen. Volgens mij valt er niks meer af te drogen bij een geschilde vijg omdat-ie dan al, naar mijn mening, uit elkaar aan het vallen is.
Heel graag uw advies.
mvg
bas hoppel

Gepost door: bas hoppel | 22-08-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.