10-11-05

Wok van konijn met honing en limoen.

Benodigdheden:

* 3 konijnnenbillen
* 1 botje plaat peterselie
* 100gr parijse champignons
* 100gr oesterzwammen
* 2 limoenen
* arachideolie en boter
* 1 dl water
* 2el acaciahoning
* 2 el kappertjes
* 200gr verse spinazie
* peper en zout
* 4 el olijfolie

Werkwijze:

1. Ontbeen de konijnenbillen en snijd ze in reepjes.
2. Frituur de platte peterselieblaadjes in hete olie.
3. Snijd de champignons in schijfjes.
4. Warm de olie en de boter op.
5. * Schil de limoenen 'à vif(=tot op het vruchtvlees) en snijd de partjes eruit, vang het sap op.
* 6. Roerbak de konijnenreepjes en voeg na 2 min. de champignons toe. Blus met water, limoensap en acaciahoning.
* 7. Laat goed doorkoken en voeg de kappertjes en de gewassen spinazie toe. Breng op smaak.
* 8. Serveer in een diep bord, overgoten met de olijfolie. Garneer met de partjes limoen en de gefriteerde peterselieblaadjes.

Smakelijk.

17:57 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Heerlijk wok gerecht maar ik stel me toch de vraag of het wel gezond is om boter in de wok te doen. De hitte die je nodig hebt om te roerbakken zal ervoor zorgen dat de boter onmiddelijk verbrand. Dus enkel olie gebruiken om te roerbakken is de boodschap. Nadien kan je wel boter toevoegen.

Gepost door: Karentje Van Wok | 14-11-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.