11-11-05

Gekruide visspiesjes

Benodigdheden:

* 1kg filet van stevige vissoorten
* 1/2 glas droge witte wijn
* 3 el olijfolie
* 2 el citroensap
* 1 el balsamicoazijn
* 1 el fijngehakte peterselie
* 1 el fijngehakte salie
* zout en cayennepeper.

Werkwijze:

1. Doe de wijn in een diepe schotel. Doe er het citroensap, de balsamicozaijn, de peterselie, de salie, de olijfolie, wat zout en een halve theelepel cayennepeper bij. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Voeg de bis bij de marinade en laat 2 uur staan.
2. Laat de vis uitlekken en rijg hem aan 4 lange spiezen, telkens afwisselend een soort.
3. Zet de spiezen 5 minuten onder de ovengrill. Bestrijk ze regelmatig met de marinade. Dien op met rucolasalade.

Wijntip:
Probeer bij dit gerecht een Soave-wijn uit Veneto.

Smakelijk.

15:53 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.