11-11-05

Kalfslever met balsamicoazijn.

Benodigdheden:

* 4 dun gesneden plakken kalfslever
* 1 el bloem, 30 gr boter
* 4 el olijfolie
* 6 el balsamicoazijn
* 4 zwarte olijven, ontpit en fijngehakt.
* zout en vergemalen peper.

Werkwijze:

1. Verwijder eventueel het vet en het vlies van de lever. Bestuif de plakken aan alle kanten met bloem.
2 Verhit de boter en de olijfolie in de pan en bak de lever 5 min. aanelke kant. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
3. Schraap het aanbaksel van de bodem. Voeg de balsamicoazijn en de fijngehakte olijven toe. Roer tot een stevige saus en voeg eventueel wat water toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
4. Verdeel de lever over de borden en giet de saus erover. Serveer onmiddellijk met gebakken aardappelen, gegrilde courgette of paprika.

09:12 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.