11-11-05

Kippenvleugels met limoensap en knoflook.

Benodigdheden:

* 12 kippevleugels
* 4 teentjes knoflook geperst
* zout en versgemalen zwarte peper
* vers geperst sap van 4 limoenen
* snuifje cayennepeper.

Werkwijze:

1. Doe de kippenvleugels in een ondiepe schaal. Wrijf ze in met het geperste knoflook en strooi er zout en versgemalen zwarte peper over.
2. Sprenkel er limoensap en strooi er cayennepeper over, dek de vleugels af en laat ze 3 à 4 uur in de koelkast marineren. Schep ze regelmatig om.
3. Doe de kippevleugels in een grote pan en giet er de marinade over. Giet er zo veel koud water bij dat de vleugels nét onderstaan en breng ze snel aan de kook.
4. Kook ze zonder deksel 20-25 minuten, of tot de kip gaar is en de saus enigzins is ingekookt.
5. Serveer de kip heet of, nog lekkerder, de volgende dag koud.

Smakelijk.

10:46 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

lekker Dit recept is geweldig lekker/ heb je er nog wat?

Gepost door: kroko | 13-11-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.