12-11-05

Risotto met fazant en bospaddestoelensaus.

Benodigdheden:
* 6 fazantebouten
* 1 ui
* 100 gr boter
* 250gr risottorijst
* 7,5 dl gevogeltebouillon
* 1 dl witte wijn
* 2dl bospaddestoelenjus
* 4 kleine rapen
* 1 el suiker
* 150gr ganzenleverterrine
* een paar druppeltjes hazelnootolie
* peper en zout
* een paar takjes groen.

Werkwijze:

1. Fruit in een pan met dikke bodem de gesnipperde ui in een klontje boter glazig, zonder te laten kleuren. Doe er de rijst bij en roer om tot de korrels glanzen. Giet er de wijn bij en daarna een pollepel bouilln. Voeg er telkens bouillon aan toe als het vocht door de rijst is opgenomen. Laat, af en toe roerend, op een laag vuurtje gaar worden. Reken hiervoor ongeveer 20 min.
2. Schil de raapjes en laat er een stukje van de steel aan zitten. Stoof ze 15 min. in een klontje boter met 1 el suiker. Breng op smaak met peper en zout.
3. Been intussen de fazantenbouten uit. Verdeel elke bout in drie stukken. Verhit een klontje boter en schroei het vlees dicht. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat de bouten gaar stoven in 30 à 40 min. Haal ze uit de pan en hou ze warm.
4. Roer de bakresten los met de bospaddestoelenjus en laat de saus lichtjes inkoken. Breng verder op smaak met peper en zout.
5. Werk de risotto af met boter en kruid met peper en een beetje zout.
6. Verdeel de risotto over vier warme, diepe borden. Schik de fazant en de raapjes erbovenop en lepel er wat van de saus over. Leg op elk borde een plakje gnzenlverterrine. Besprenkel met hazelnootolie en werk af met een takje groen.

Wijnadvies:Ganzenlever vraagt om een niet té zoete witte wijn, risotto en fazant doen het prima met fruitig rood. Een 'klassieke' keuze is een stevige Toscaanse Rosso di Montalcina uit 2002 ( te verkrijgen bij Delhaize an €16,90)met rijp rood fruit, een tikkeltje zoet en sappige tannines.
Paddestoelenjus:
Te verkrijgen in delicatessenwinkels

15:14 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.