12-11-05

Taart met zalm en witloof.

Benodigdheden:

* 400 gr verse zalm
* 1 bladerdeeg van Herta
* 2 stuks witloof
* 250ml melk
* 2 eieren
* 2 soeplepels versgehakte dille
* peper en zout.

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. Snij de zalm in blokjes.
3. Was het witloof en snij het in schijfjes. Laat deze vervolgens 10 min. bakken in een pan met een beetje olie en dit op een zacht vuurtje.
4. Meng de eieren, de dille en de melk in een kom. Voeg peper en zout toe.
5. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en doorprik de bodem en de randen van het deeg met een vork.
6. Giet het mengsel op het deeg en voeg er de zalm en het witloof aan toe.
7. Laat de taart ongeveer 35 min. bakken in de oven op middenhoogte.

Smakelijk

19:33 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Erg lekker... Vanavond heb ik de quiche gemaakt. Ik had nog maar 1 ei, dus heb ik het grootste deel van de melk vervangen door crème fraiche en geraspte kaas. Prima gelukt en erg lekker!

Gepost door: Margriet | 13-04-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.