13-11-05

Gegratineerde mosselen.

Benodigdheden:

* 2kg gekookte mosselen in de schelp
* 2 el boter
* 1 el mosterd
* 2 el bloem
* 2 1/2 dl volle melk
* 2 dl room
* 1 à 2 stokbroden
* 1 theel gehakte thym
* 1 el gehakte peterselie
* 50 gr gemalen gruyère kaas
* versgemalen peper.

>Werkwijze:

1. Smelt de boter en een pan, roer de bloem erdoor en laat even stoven. Roer er dan de melk en de room bij. Roer tot een gladde bechamelsaus. Doe de thym, de peterselie en de mosterd erbij, en breng op smaak met peper.
2. Verwijder de bovenste mosselschelpen en maak de mosselen los, maar laat ze in de onderste schelp liggen. Verdeel de mosselen over vuurvaste schoteltjes. Schep op elke mossel een beetje saus en wat gemalen gruyère. Laat onder de grill goudbruin worden en serveer met stokbrood.

Smakelijk.

21:15 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.