13-11-05

Passievruchtenijs.

Benodigdheden:

* 6 passievruchten
* 3 dl yoghourt
* 2 eierdooiers
* vloeibare zoetstof
* 1 of 2 passievruchten, gehalveerd en uitgeschept om te garneren.

Werkwijze:

1. Halveer de zes passievruchten en schep met behulp van een desserlepel de pulp met de pitjes in een kom.
2. Roer de yogourt met de eierdooiers door de passievruchtenpulp en breng het mengsel desgewenst verder op smaak met de vloeibare zoetstof.
3. Schep het passievruchtenmengsel in een kunsstof doos en zet die circa 1 uur in de diepvries tot het mengsel gedeeltelijk bevroren is.
4. Maak de ijskristallen die zich aan de rand van de doos hebben gevormd met behulp van een vork los en schep het bevroren deel door de rest van het passievruchtenmengsel.
5. Zet het ijs terug in de vriezer tot het mengsel vast is.
6. Neem het ijs 10 minuten voor het serveren uit de diepvriezer, verdeel het over glazencoupes. Garneer met de pulp en de pitjes van de resterende passievruchten.

Smakelijk.

14:54 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.