15-11-05

Zoetzure vis op aziatische groenten.

Benodigdheden/

* 2 el arachideolie
* 1 grote bruine ui, in dikke ringen gesneden
* 2 el geraspte gember
* 1 rode paprika, in grote stukken gesneden
* 2 theelepels maïszetmeel
* 80 ml water
* 125 ml groentebouillon
* 80 ml ketjup
* 2 el sojasaus
* 1 el mout azijn
* 2 el citroensap
* 4 stevige witvisfilet
* 450 gr ananasstukjes op sap uit blik, uitgelekt?
* 250 gr kailan, in grote stukken
* 200 gr jonge paksoi, in vieren gesneden
* 300 gr choisum, in grote stukken ( allen te verkrijgen in de Aziatische winkels)

Werkwijze:

1. Verhit de helft van de olie in een pan. Roerbak daarin de ui, gember, en paprika tot de paprika zacht is. Voeg het met water aangemaakte maïszetmeel toe, samen met de bouillon, ketjup, sojasaus, azijn en het citroensap. Roer tot de saus kookt en een beetje begint te dikken. Neem de pan van het vuur.
2. Verhit de rest van de olie in een wok. Bak daarin de moten vis met enkele tegelijk 1 minuut aan elke kant. Doe alle vis terug in de wok met de saus en de ana,as. Laat dat zonder deksel tot de vis goed gaar is.
3. Kook of stoom ondertussen de kailan, paksoi en choisum afzonderlijk tot alles een beetje geslonken is. Laat de groenten uitlekken en verdeel ze over de borden. Leg daarop de vis en de saus.

Smakelijk.

12:30 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.