16-11-05

Crème brûlée.

Benodigdheden:

* 500 ml room
* 200 ml melk
* 125 gr fijne suiker
* 1 vanillestokje
* 5 eierdooiers
* 1 eiwit
* 100 gr bruine rietsuiker.

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 120°. Doe de room, de melk en de helft van de suuiker in een steelpan, samen met het vanillestokje. Breng net aan de kook.
2. Meng ondertussen de rest van de suiker met de eierdooiers en het eiwit. Giet de kokende melk over het eimengsel en klop goed.
3. Schep het mengsel in potjes van 125 ml en zet ze in een braadslee. Giet er genoeg water in dat de kopjes tot de helft zijn ondergedompeld. Laat anderhalf uur koken, of tot de crème in het midden stijf is. Laat de kopjes afkoelen en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren. Strooi net voor het serveren de rietsuiker over de crème en laat ze karameliseren onder een heel hete grill of met een brander (zie foto). Serveer onmiddellijk.

Smakelijk.

17:27 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.