17-11-05

Kreeft op Amerikaanse wijze.

Benodigdheden:

* 2 wortelen
* 1 takje selder
* 2 uien
* 10 canneloni's
* 3 kreeften
* 150 gr tomatenpuree
* 10 tomaten
* 1 dl cognac
* basilicum
* 1 dl witte wijn
* 2 dl visbouillon
* 2 dl room
* tuinkruiden.

Werkwijze:

1. Kook de canneloni's in gezouten water en laat onder koud water afkoelen.
2. Snijd de wortelen, de selder en de uien fijn.
3. Pel de tomaten en verwijder de zaadlijstjes. Hak ze grof.
4. Snijd de kreeften in twee, verwijder de maagjes en bak ze in het olie, flambeer met de cognac en voeg de groenten toe. Bevochtig met witte wijn, visbouillon, de tomaten en tomatenpuree.
5. Laat een vijftal minuten sudderen en haal de kreeft er uit.
6. Ontdoe de kreeft volledig van het pantser en snijd in stukjes.
7. Vul de canneloni met de kreeft en de groentjes.
8. Laat de saus even inkoken en overgiet er de canneloni's mee.
9. Werk af met basilicum en fijne kruiden.
10. Versier met de pootjes van de kreeft.

Smakelijk.

20:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.