18-11-05

Pommes Anna.

Benodigdheden:

* 60 gr gesmolten boter
* 700 gr vastkokende aardappelen
* 4 tl verse gemengde kruiden
* zout en peper
* fijngehakte kruiden op te garneren.

Werkwijze:

1. Bestrijk een ondiepe ovenschaal van circa 1l. inhoud met een beetje van de gesmolten boter.
2. Snijd de aardappels in dunne schijfjes en dep ze droog met keukenpapier.
3. Bedek de bodem van de schaal met aardappelschijfjes. Bestrijk ze met wat boter en bestrooi ze met een kwart van de gemengde kruiden. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
4. Maak zo steeds lagen tot de aardappels op zijn.
5. Bestrijk de laatste laag met boter, dek de schaal af en bak het gerecht 1,5 uur in een voorverwarmde oven op 190°.
6. Dan stort je de aardappels in een voorverwarmde ovenschaal en zet ze nog 25-30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Dien ze direct op, gegarneerd met de kruiden.

Tip:
Snij de aardappelen flinterdun zodat u er bijna door kunt kijken, zodoende zijn ze sneller gaar.

Smakelijk.

18:18 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.