19-11-05

Gegrilde oesters.

Benodigdheden:

* 24 oesters
* 24 dunne plakjes gerookte zalm (elk plakje ca. 4 x 8 cm).
* 2 stokbroden
* 3 el boter
* 8 el droog broodkruim
* versgemalen peper.

Werkwijze:

1. Was de oesters grondig en open ze. Giet het vocht door een neteldoek in een steelpannetje. Haal de oesters uit de schelpen en doe ze ook in het pannetjes. Breng aan de kook, haal dan van het vuur. Laat uitlekken.
2. Wikkel elke oester in een plakke zalm. Neem 4 metalen spiesjes en rijg aan elk 6 oesters.
3. Snijd 8 schuine, dunne sneetjes van het stokbrood. Leg ze in 4 rijtjes van elk 2 sneetjes in een ovenschaal. Leg een spiesje met oesters op elk rijtje. Zet de ovenschaal onder de grill en laat de spiesjes aan elke zijde 4 minuten grillen.
5. Laat de boter in een pannetje smelten. Bak het broodkruin goudbruin.
6. Schuif de oesters van de spiesjes op een voorverwarmde schotel en leg wat broodkruim op elke oesters. Bestrooi met peper en dien onmiddellijk op met stokbrood.

Smakelijk.

19:52 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.