22-11-05

Bisque van langoustines

Zet je een lekkere luxueuze of bijzonder fijne soep op de
kersttafel, dan is het zeker feest!

Benodigdheden:

* 1 kg langoustines
* 1 tl paprikapoeder
* cayennpeper
* 1 dl cognac
* 1 el tomatenpuree
* 200 gr wortelen, in stukjes gesneden
* 1 takje selder
* 1 ui gesnipperd
* 1 l visbouillon
* 1 kruidentuiltje
* 75 gr boter
* 25 gr bloem
* peper en zout.

Werkwijze:

1. Bak de langoustines kort in een klontje boter.Verwijder de staarten en pel ze. Bewaar op een koele plaats.
2. Bak de koppen in een beetje olie en bestrooi met paprikapoeder en cayennpeper.
3. Blus met cognac en roer er de tomatenpuree door.
4. Meng met de groenten. Giet er de bouillon over en laat samen met het kruidentuiltje 20 minuten zachtjes koken.
5. Zeef de soep (druk goed door om alle smaakstoffen van de ingrediënten in de soep te krijgen).
6. Meng de bloem met 25 gr boter. Klop door de kokende soep en laat nog 10 minuten verder koken.
7. Verwarm de langoustinestaartjes in de soep en klop er 50 gr boter door.
8. Serveer onmiddellijk.

21:30 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mmmmm, smakelijk

Gepost door: leo callebaut | 18-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.