22-11-05

Frambozencake.

Waarom laat je die kerststronk niet mooi liggen bij de bakker
en maak je dit jaar zelf een heerlijke kerstcake

Benodigdheden:

* 180 gr zachte boter
* 200 gr suiker
* 4 eieren
* 250 gr zelfrijzende bloem, gezeefd
* sap van 1 citroen
* 1/4 l room,opgeklopt
* 1 bakje frambozen
* zout

Werkwijze:

1. Klop de boter, de suiker en de eierdooiers tot een crème.
2. Roer er de bloem en het citroensap door.
3. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel door het deeg.
4. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde springvorm en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 170°.
5. Bestrijk de afgekoelde cake met de room en versier met de frambozen.

18:16 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.