23-11-05

Aardappels met gember.

Benodigdheden:

* 675 gr vastkokende aardappels, in blokjes
* 2 el plantaardige olie
* 5 cm gemberwortel, geraspt
* 1 groene Spaanse peper, fijngesneden
* 1 stengel selder, gesneden
* 25 gr cashewnoten* enkele draadjes saffraan
* 3 el kokend water
* 60 gr boter
* selderijblaadjes om te garneren.

Werkwijze:

1. Kook de aardappels 10 minuten en giet ze af.
2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en voeg de aardappels toe. Bak ze onder voortdurend roerend 3-4 min.
3. Voeg de gember, de spaanse peper , de selderij en de noten toe en fruit alles 1 min.
4. Doe de draadjes saffraan in een schaaltje. Giet er kokend water over en laat ze even weken.
5. Voeg de boter bij de aardappels en meng de saffraan erdoor. Laat alles circa 10 min. zachtjes doorkoken, tot de aardappels gaar zijn.
6. Garneer de aardappels met de selderijblaadjes en serveer direct.

Smakelijk.

20:37 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.