24-11-05

Oesters Mornay.

Benodigdheden:

* 24 oesters, in de schelp
* 50 gr boter
* 1 sjalotje, fijngehakt
* 30 gr bloem
* 375 ml melk
* snufje nootmuskaat
* 1/2 laurierblad

* 20 gr geraspte kaas
* 20 gr geraspte parmezaanse kaas, plus een beetje extra voor onder de grill
* zout en peper.

Werkwijze:

1. Open de oesters en bewaar het vocht. Zeef het vocht boven een steelpan. Was de oesters en verwijder stukjes schelp. Maak de schelpen schoon en droog.
2. smelt 30 gr boter in een andere pan, voeg het sjalotje toe en fruit dit al roerend drie minuten. Voeg de bloem toe en maak een roux. Roer de bloem door de boter gedurende drie minuten zonder dat de bloem bruin wordt. Haal de pan van het vuur en voeg de melk scheutje voor scheutje toe, roer steeds tot de saus glad is. Zet de pan weer op het vuur, voeg de nootmuskaat en het laurierblad toe en laat de saus vijf minuten zachtjes koken. Giet de saus door een fijne zeef over in een schone pan.
3. Verhit het oestervocht. Pocheer de oesters hier dertig seconden in, haal ze uit de pan met een schuimspaan en leg ze in de schelpen. Giet het kookvocht bij de saus. Voeg de kaas en de rest van de boter toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de grill voor.
4. Schep een beetje saus over iedere oester, bestrooi ze met parmezaanse kaas en bak ze even goudbruin onder de grill.

Smakelijk.

12:48 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.