28-11-05

Tong met witloof in de wok.

Benodigdheden:

* 2 gefileerde tongen van elk 300 gr
* 4 stronkjes witloof
* 1 preistengels
* peper en zout
* 100 gr sojascheuten
* arachideolie
* 6 eetlepels water
* 2 eetlepels wittewijnazijn
* 8 el graanmostard
* 4 plakjes gandaham
* kervel

Werkwijze:

1. Snijd de tongen in reepjes van 1 cm.
2. Snijd het witloof en de prei in julienne, kruid met peper en zout
3. Wok de tongreepjes samen met de groentjes in de hete olie gedurende ongeveer 5 minuten.
4. Blus met het water en de azijn. Voeg de graanmostard toe en laat nog even goed doorwokken.
5. Verdeel over diepe borden en bedek met een plakje gandaham. Garneer me de kerveltakjes en serveer.

Smakelijk.

12:55 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.