01-12-05

Coquille Saint-Jacques met currysausje en tagliatelli.

Op aanvraag van Paulien dit recept als voorgerecht van haar kerstdinner.

Benodigdheden:
* 1 ui fijngesnipperd
* 1 jonagold, in kleine blogjes gesneden
* thym
* 1/2 laurierblad
* currypoeder naar wens
* komijn
* 1 soeplepel bloem
* 1 dl droge witte wijn
* 2 dl kippebouillon
* 2 soeplepels opgeklopte room

Werkwijze currysausje.

1. ui en appel stoven tot ze glazig zijn
2. Thym, laurierblad en currypoeder toevoegen
3. 1 soeplepel bloem toevoegen en blussen met de droge witte wijn
4. De kippebouillon toevoegen en gedurende 1 uur op een heel laag vuurtje laten sudderen.
5. Dit alles mixen en daarna zeven, hierna kunt u het mengsel nog een keer mixen.
6. Op smaak brengen met peper en zout.
7. Afwerken met 2 soeplepels opgeklopte room.

De tagliatelli koken in een ruime pan gezouten water. Afgieten, onder koud water afspoelenen terug opwarmen genmengd met een klont boter en kruiden met peper.

De cocquille's bakken in een zeer hete pan gedurende 2 minuten elke zijde.

De tagliatelli op een vork draaien en serveren op een voorverwarmd bord, 4 cocquile's ernaast serveren met de currysaus.

Smakelijk.

23:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

sint-jacobsschelpen hoeveel sint-jacobsschelpen voorziet u?

Gepost door: gerd | 02-12-05

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.