02-12-05

Ovenschotel met vier soorten kaas.

Benodigdheden:

* 900 gr vastkokende aardappels, ongeschild en in halve maantje
25 gr boter
* 1 rode ui in halve ringen
* 2 teentje geperst knoflool
* 25 gr bloem
* 6 dl melk
* 400 gr artisjokharten, uitgelekt en gehalveerd
* 150 gr gemengde groenten
* 125 gr gruyère, geraspt
* 125 gr belegen kaas, geraspt
* 50 gr gorgonzola, verkruimeld
* 25 gr parmezaanse kaas, geraspt
* 225 gr tofu, in plakjes
* 2 el verse, fijngehakte tijm
* zout en peper
* takjes tijm om te garneren.

Werkwijze:

1. Kook de aardappels 10 min.. Giet ze goed af.
2. Smelt intussen de boter in de pan. Voeg de ui en het knoflook toe en fruit ze 2-3 min. zachtjes.
3. Voeg de bloem toe en bak alles 1min.Schenk dan geleidelijk de melk erbij en breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook.
4. Draai het vuur laag en voeg de artisjokharten, de groenten, de helft van alle kaassoorten en de tofu toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
5. Bedek de bodem van een ondiepe ovenschaal met de halfgare aardappels. Schep het groentemengsel erop en bedek dat vervolgens met de rest van de aardappels. Bestrooi met de rest van de kaas.
6. Bak het gerecht 30 min. in een voorverwarmde oven op 200° tot de aardappels gaar zijn en er een mooi korstje op zit. Serveer de ovenschotel gegarneerd met takjes tijm.

13:09 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.