06-12-05

Ovenschotel met garnalen.

Benodigdheden:

* 3 el olijfolie
* 2 grote uien, geraspt
* 2 teentjes knoflook, geperst
* 3 el gehakte verse peterselie
* 1 el ghakte verse dille
* Snuifje mostardpoeder
* een beetje suiker
* 400 gr tomatenblikjes uit blik
* 1 el tomatenpuree
* 450 gr verse garnalen, gepeld
* 225 gr feta, verkruimeld
* gehakte verse dille, voor de garnering.

Werkwijze:

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de uien circa 5 minuten tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden.
2. Voeg het knoflook, de gehakte verse kruiden, het mostardpoeder, de suiker, de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe.
3. Kook het geheel circa 30 minuten zonder deksel zachtjes tot de saus is ingekookt en een beetje is ingedikt.
4. Voeg de garnalen toe en roer het geheel om. Kook het zo'n 3-5 minuten tot alle garnalen roze zijn geworden en gaar zijn.
5. Giet het mengsel in een ovenschaal en strooi er de verkruimelde feta over. Bak de schotel 5-10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi het gerecht voor het serveren met verse dille.

22:31 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.