09-12-05

Chocoladesoufflé.

Benodigdheden:

100gr pure chocolade
* 3 dl melk
* 25 gr boter
* 4 grote eieren, gesplitst
* 1 el maïzena
* 4 el bastardsuiker
* 1/2 tl vanille-extract
* 100gr pure chocolade, in stukjes,bastardsuiker en poedersuiker

Chocoladecustard

*2 el maïzena
* 4,5 dl melk
* 50gr pure chocolade

Werkwijze:

1. Vet een soufflévorm van 850 ml in en strooi er wat bastaardsuiker in. Breek de chocolade in stukken.
2. Breng de melk en de boter tot tegen het kookpunt. Meng de eierdooiers, maïzena en bastardsuiker en giet al roerend wat hete melk erbij. Doe het mengsel terug in de pan en laat het al roerend zacht koken tot een dikke vla ontstaat. Roer de chocolade erdoor, tot gesmolten is. Haal de pan van het vuur en roer het vanilleextract erdoor.
3. Klop de eiwitten tot pieken ontstaan. Spatel de helft van het eiwitschuim door het chocolademengsel . Spatel de rest samen met de chocoladestukjes erdoor. Schep het mengsel in de soufflévorm. Bak de soufflé 40-45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot hij goed gerezen is.
4. Maak de custard. Roer de maïzena en suiker met een beetje melk tot een glad papje . Verwarm de rest van de melk tot tegen het kookpunt. Schenk wat van de hete melk op het papje en roer dit goed door. Giet het mengsel terug in de pan. Laat het al roerend koken tot een dikke vla is ontstaan. Breek de chocolade in stukken en roer ze door de cutard, tot de chocolade gesmolten is.
5. Bestrooi de soufflé met suiker en serveer met de chocoladecustard.

Smakelijk.

19:07 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.