11-12-05

Tongrolletjes met prei!

Benodigdheden:

Voor 1l visbouillon

* 1 kleine ui, fijngesneden
* 1/2 venkel, fijngesneden
* 1 teentje knoflook
* 1/2 l water
* 1 theelepel zwarte peperkorrels
* zout
* 1 blaadje laurier
* 1 takje tijm
* 8 tongfilets
* 4 plakjes gerookte zalm
* hele bieslooksprieten
* 2 preistelen, gewassen en in linten van 1/2 cm gesneden
* 125 gr culinaire lightroom
* peterselie voor de afwerking.

Werkwijze:

Maak eerst de groentebouillon. Breng hiervoor het water aan de kook en voeg alle groenen fijngesneden toe. Kruiden naar smaak. Laat minstens een half uur koken. Maak nu de tongrolletjes. Leg in elke tongfilet een plakje gerookte zalm en rol op. Bind samen met geblancheerd bieslooksprietje of en veter geblancheerd preiwit. Leg de preireepjes en de tongrolletjes in de bouillon en laat ze 1 minuut blancheren. Haal ze er met een vork uit en hou warm. Voeg aan de groentebouillon de room toe en laat stevid doorkoken. Werk af met peper en zout en gehakte peterselie. Schik de tongrolletjes en preireepjes op de borden en geef de saus er apart bij. Serveer met volkorenrijst of gekookte aardappeltjes.

Smakelijk.

14:42 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.