12-12-05

Gazpacho van courgette en koriander!

Groentehapjes als aperitief

Benodigdheden:

*2 sjalotten, fijngesnipperd
* 4oo gr courgettes, in grove stukken
* 2e l olijfolie
* 20 gr platte kaas
* 10cl room
* 10 takjes koriander
* peper en zout
* 1/2 courgette voor het garnituur.

Werkwijze:

1. Verhit de olie en stoof de sjalotjes aan tot ze glazig zijn.
2. Stoof de stukken courgette samen met de sjalotjes circa 15 minuten.
3. Voeg de witte kaas, room en koriander toe. Kruid met peper en zout.
4. Haal van het vuur en mix tot een glad mengsel.
5. Neem de 1/2 courgette en snij een gedeelte met een rasp of een scherp mes in vier flinterdunnen schijfjes. Steek uit de rest met een appelboor bolletjes.
6. Steek elk schijfje courgette zigzag op een spiesje en versier er het glaasje gazpacho mee. Werk de bereiding af met de courgetteblolletjes.

Proost!

22:56 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.