14-12-05

Eendenplakfilet met maïs

Benodigdheden:

* 2 eendenborsten
* 100gr sluimererwten
* 4 wortels
* 100gr princesseboontjes
* 1 bosje pijpajuin
> 100 gr babymais
* snuifje cayennpeper
* 1 blokje groentebouillon
*1/2 l water

Voor 1,75 dl saus:

* 1?75 dl sojaolie
* 4 eetl. sesamolie
* 1 eetl geraspte gemberwortel
* 2 eetl grof gehakte verse koriander
* Snuifje cayennpepe
r* citroengras.

Werkwijze:

Snijd de eendenborst in plakjes en wrijf ze in met cayennpeper. Snijd de wortel en de pijpajuin in reepjes. Warm het water met het groentebouillonblokje op. Doe de groenten erin en laat 10 min. koken. Maak ondertussen de gekruide sojasaus: vermeng daarvoor alle ingrediënten. Leg nu de eendenborstplakjes een voor een in de bouillon en laat 1 minuut blancheren. Haal de groenten en vleeslapjes uit de bouillon en schep ze in diepe borden. Besprenkel met gekruide sojasaus. Lekker mert rijst of pasta

Smakelijk.

07:40 Gepost door Mamamia | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.